Menu Sluiten

De enige echte app!

Wat is de Hallokids Radio app?

We presenteren met trots de Hallokids Radio app! Vanaf nu kun je ook via de app eenvoudig luisteren, de actuele programmering zien .. EN .. met je stem een berichtje inspreken. Die kunnen wij dan op de radio laten horen. Kijk snel hoe je hieronder de app op je telefoon of tablet kunt installeren. Veel plezier!

Hoe download je de HalloKids Radio app?

Wil je de app installeren op jouw mobiel of tablet? Dit kan alleen op Android toestellen.
Vraag hierbij even hulp aan jouw ouders.

Installeren van de HalloKids Radio app op mobiel of tablet

  • Zorg ervoor dat je deze internet pagina opent op jouw mobiel of tablet waar je deze op wilt installeren
  • Zorg ervoor dat Instellingen > (persoonlijk) Beveiliging > Onbekende bronnen ingeschakeld is*
  • Klik op de downloadlink op jouw mobiel of tablet
  • Klik hierna nogmaals op de aparte knop ‘downloaden’
  • Klik hierna op ‘openen’
  • Dan volgt de vraag: ‘Wil je deze app installeren? Hier is geen speciale toegang vereist’
  • Klik op installeren
  • Wacht rustig tot het downloaden klaar is
  • Hij geeft een ‘vinkje’ als de app is geïnstalleerd
  • Nu kun je de nieuwe app openen en meteen gaan gebruiken

* Het installatieproces werkt alleen als je toestemming hebt gegeven om onbekende bronnen te downloaden. Omdat je de app vanaf de website van Hallokids Radio download, is dat voor je telefoon of tablet een onbekende bron maar wij zijn natuurlijk niet onbekend voor jou.

Help het lukt niet!

We hebben een paar tips als het installeren niet lukt:

Onbekende bronnen

Het installatieproces werkt alleen als je toestemming hebt gegeven om onbekende bronnen te downloaden. Omdat je de app vanaf de website van Hallokids Radio download, is dat voor je telefoon een onbekende bron maar wij zijn natuurlijk niet onbekend voor jou. Check of je vooraf bij instellingen het onderstaande hebt ingeschakeld: Bij de wat oudere telefoons en tablets: Instellingen > (persoonlijk) Beveiliging > Onbekende bronnen is ingeschakeld. Bij de wat nieuwere: Instellingen > app installaties toestaan

Downloaden op een tablet

Op de nieuwe Android tablets wordt de App vanzelf herkend en automatisch geïnstalleerd. Op de wat oudere tablets moet je, nadat de download is gestopt, de installatie zelf handmatig doen: Start het standaard Android programma: Downloads (of Downsloads Files). Zoek naar de bestandsnaam hallokidsradio.apk en activeer deze. Nu begint de installatie. Na een aantal seconden is dit klaar en kun je het Download programma sluiten.

Nog steeds niet gelukt?

Lukt het je vervolgens nog niet op de Hallokids radio app te downloaden stuur ons even een mail dan helpen we jou verder: studio@hallokidsradio.nl